Sähköpostin käyttöSähköpostin vastaanottaminen (POP3 ja IMAP4)

POP3-protokolla hakee koko postilaatikon sisällön tietokoneelle, jolta posteja luetaan. Tällöin postilaatikko palvelimella jää aina postin noudon jälkeen tyhjäksi. Riippuen käyttämästäsi sähköpostiohjelmasta, voit määritellä jätetäänkö viesteistä kopio palvelimelle hakiessasi ne omalle koneella.

POP3-protokollaa käytettäessä voidaan noutaa koko postilaatikon sisältö omalle koneelle, sulkea tarvittaessa internet-yhteys ja lukea sitten postit rauhassa ilman yhteyttä, off-line-tilassa. Sisään tulevan postin palvelin on pop.aumanet.fi ja SSL-suojattu portti on 995.

IMAP4-protokollaa käytettäessä postiohjelma käsittelee posteja suoraan palvelimelta, jolloin posteja voidaan poistaa tai tallentaa muualle yksi viesti kerrallaan, tai säilyttää kaikki viestit palvelimella. Sähköpostiviestit säilyvät palvelimella oletusarvoisesti 120 päivää. Sisään tulevan postin palvelin on imap.aumanet.fi SSL-suojattu (SSL/TLS) portti on 993.

Sähköpostin lähettäminen (SMTP)


Tapa 1: avoin SMTP-palvelin

Nämä palvelimen asetukset saat omalta laajakaista- tai matkapuhelinoperaattoriltasi. Jos haluat käyttää samaa SMTP-palvelinta yhteystavasta riippumatta (esim. kannettavassa), kätevää on hankkia Googlen ilmainen GMail-tunnus ja käyttää SMTP-palvelimena smtp.gmail.com -palvelinta. GMailin SMTP-palvelin vaatii kirjautumisen ja siksi sinulla pitää olla GMail-tunnus.

Alla on lueteltu muutaman operaattorin SMTP-palvelimet. Asetukset kannattaa tarkistaa operaattoreiden www-sivuilta.

ISP
SMTP-palvelin
Palvelunimike
Härkätien Puhelin Oy
smtp.ebaana.net
Koti/Yritys -ADSL
DNA Finland Oy
smtp.dnainternet.net
dna Laajakaista
TeliaSonera Finland Oyj
mail.inet.fi
*

Tapa 2: Aumanetin SMTP-palvelin

Aumanet ei tarjoa postin lähetykseen tarkoitettua julkista ja avointa SMTP-palvelua tietoturvasyistä, vaan palvelun käyttö edellyttää autentikointia ja SSL-suojattua yhteyttä. Ulospäin lähtevän postin palvelin on smtp.aumanet.fi SSL-suojattu (STARTTLS) portti on 587. Lähetysoikeuksia ei liitetä tunnuksiin automaattisesti, mutta tarvittaessa ne voidaan lisätä yritysasiakkaille.


Palvelin: smtp.aumanet.fi
Käyttäjätunnus/salasana: Samat kuin FirstClass-tunnuksesi ja -salasanasi
Autentikointi/todennustapa: Salattu salasana (suositus, mutta myös Normaali salasana kelpaa)
Yhteyden suojaus: STARTTLS (HUOM! Ei sama kuin SSL/TLS)
Portti: 587

HUOM! Koskien Microsoftin Outlook-tuotteita: autentikointi on käytettävissä vain Outlook 2003 SP2 lähtien, vanhemmat kuten Outlook Express eivät toimi.


Palvelujen käyttö selaimella (FirstClass Web Services a.k.a. Webmail)

FirstClass Webmail on paras ja nopein tapa hallita Aumanet-palveluja. FirstClass Web Services -käyttöliittymä on selkeän yksinkertainen ja kehittyy jatkuvasti. Sähköpostiviestit säilyvät palvelimella, postilaatikon päätasolla, oletusarvoisesti 120 päivää.

61615_124646_0.jpg

Palvelujen käyttö asiakasohjelmalla (FirstClass Client)

Alkuperäisen FirstClass -asiakasohjelman avulla kaikkien palveluiden käyttö on nopeaa. Sähköpostiviestit säilyvät palvelimella oletusarvoisesti 120 päivää. Ohjelma on saavilla Windows ja Mac OS X -käyttöjärjestelmille. Sen avulla asiakkaiden on muun muassa mahdollista muuttaa sähköpostien vanhenemisasetuksia sekä muita asetuksia. Asiakasohjelma on kaikkien asiakkaiden ladattavissa ja käytettävissä ilmaiseksi. Ohjelmalla otetaan yhteys osoitteeseen fc.aumanet.fi ja ohjelma käyttää portteja 510 ja 810.