Yhdistäminen verkkoasemaan (WebDAV)

Yhdistäminen verkkoasemaan (WebDAV)

Voit yhdistää FirstClass-työpöytäsi suoraan osaksi oman tietokoneesi tiedostojärjestelmää. Verkkoasema voidaan ottaa käyttöön kaikissa WebDAV-tuella varustetuissa käyttöjärjestelmissä kuten Windows, Mac OS X ja Linux.

Liitetty FirstClass-työpöytä (verkkoasema) näkyy ja toimii samaan tapaan kuin koneeseen liitetty ulkoinen kiintolevy tai sisäinen kansio. Näin pääset tallentamaan ja muokkaamaan esimerkiksi asiakirjoja Microsoft Officessa suoraan siihen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että voi jakaa helposti tiedostoja ja kansioita toisille käyttäjille esimerkiksi Web-sivujen kautta tai toisille FirstClass-käyttäjille.


Tarkennettu ohje (Windows 7)


Vaihe 1. Aloittaminen

Avaa Tietokone napsauttamalla Käynnistä-painiketta Kuva Käynnistä-painikkeesta, ja valitse sitten Tietokone .

Valitse valikkoriviltä (tai oikealla hiiren painikkeella avautuvasta valikosta) Yhdistä verkkoasemaan (Map network drive...).

1582015_235426_1.png
Vaihe 2. Asemakirjaimen valitseminen ja yhteyden muodostus

Valitse asemakirjain Asema -luettelosta (Drive). Voit valita minkä tahansa käytettävissä olevan kirjaimen. Kirjoita Kansio -kenttään (Folder) osoite https://ftp.aumanet.fi/login

Mikäli haluat muodostaa yhteyden aina tietokoneeseen kirjautumisen yhteydessä, valitse Muodosta yhteys uudelleen kirjauduttaessa -valintaruutu (Reconnect at logon).

Pakollisena valinta valitse Muodosta yhteys eri tunnistetiedoilla (Connect using different credentials). Ilman tätä Windows ei osaa kysellä käyttäjätunnuksia ja yhteys ei muodostu.

Valitse Valmis (Finish).

map_network_drive_2.png

Vaihe 3. Kirjautuminen

Seuraavaksi Windows yrittää ottaa yhteyttä Aumanetin palvelimeen ja pyytää käyttäjätunnusta sekä salasanaa. Nämä ovat siis oman Aumanet-tunnuksesi käyttäjätunnus ja salasana. Halutessasi voit määrittää ne muistettavaksi seuraavalla kerralla.

map_network_drive_3.png

Vaihe 4. Tiedostolistaus ja tiedostojen käsittely

Kun kirjautuminen onnistui, saat näkyville koko FirstClass työpöytäsi. Huomioi se, että et voi muokata tai et edes näe FirstClass-dokumentteja. Et siis pääse käsiksi verkkoaseman kautta esim. sähköpostiviesteihin. Tästä johtuen kannattaa luoda työpöydälle oma erillinen kansio verkkoaseman kautta jaetuille tiedostoille. Tallentamasi tiedostot ovat nähtävillä ja ladattavissa esim. FirstClass-asiakasohjelmalla tai FirstClass Web Servicen kautta.

map_network_drive_41.png